Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κινητό πλανητάριο στο σχολείο μας

Την  Τρίτη,  8 Νοεμβρίου 2016, οι  μαθητές  μας  έκαναν   ένα  συναρπαστικό  ταξίδι  στη  γνώση, μέσα  από  το  νέο  ψηφιακό  εκπαιδευτικό  κόσμο   και  το  κινητό  πλανητάριο  που  ήρθε  στο  σχολείο  μας.
Το κινητό πλανητάριο είναι ένας ειδικός θόλος , για την ακρίβεια μία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» με θολωτή οροφή , διάμετρο 6 μέτρων και χωρητικότητα έως και 30 ενήλικες ή 35 παιδιά , πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού , επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου . Σκοπός των προβολών αυτών είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο της αστρονομίας και των επιστημών , μέσα από έναν τρόπο που συνδυάζει την επιστήμη , τη μυθολογία και την ψυχαγωγία .
Καθισμένοι κάτω απ’το θολωτό τρούλο , οι μαθητές   των μεγάλων τάξεων  παρακολούθησαν  την  ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ     από   την εκτόξευση του Σπούτνικ -1 του πρώτου τεχνητού δορυφόρου μέχρι τις » κινηματογραφικά » συγκλονιστικές προσσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι με ιδιωτικά διαστημόπλοια ).
                
«Ο τυφλοπόντικας»ο Πλάτωνας, ο μικρός μας τυφλοπόντικας που ζει στα έγκατα της γης αποφασίζει να ζητήσει από τους γονείς του, μαζί με τον δάσκαλο του Σωκράτη και τους τρεις αγαπημένους φίλους του τα σκουληκάκια την Α τον Β και την Γ να τον αφήσουν να βγει στην επιφάνεια για πρώτη φορά και να αντικρίσει τι “υπάρχει εκεί έξω”. Στο μικρό λοιπόν αυτό ταξίδι του είδε τον ήλιο, το φεγγάρι, τους αστερισμούς και έμαθε από το δάσκαλο του πάρα πολλές πληροφορίες για την Γη μας , τους πλανήτες και το διάστημα. Ένα animation μέσα από το οποίο οι μικροί μας μαθητές έμαθαν υπέροχες εκπαιδευτικές πληροφορίες και  τους ενθουσίασαν.
 Το κινητό πλανητάριο είχαν την ευκαιρία να δουν μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας και οι μαθητές του 2 ου Νηπιαγωγείου καθώς επίσης και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βουβοποτάμου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου