Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών-τριών όσο και των εκπαιδευτικών, σε θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία.



Συγκεκριμένα, οι τάξεις χωρίστηκαν σε δύο ομάδες (1 η ομάδα: Α΄, Β΄, Γ΄,   2 η ομάδα: Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ )  Με τους μαθητές-τριες και των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τον όρο «αναπηρία» καθώς και με ζητήματα που τον αφορούν. Έπειτα προβλήθηκε το βραβευμένο βίντεο κινουμένων σχεδίων «Ίαν» . Το βίντεο  μεταφέρει  μήνυμα αγάπης, δείχνοντας τη σπουδαία σημασία της αλληλεγγύης, της αποδοχής και της ισότητας.
Η βιωματική εργασία που ακολούθησε είχε ως σκοπό την κατανόηση των συναισθημάτων, των δικαιωμάτων, των αναγκών και των προσωπικών χαρακτηριστικών των παιδιών με αναπηρίες καθώς και του ρόλου της κοινωνίας. Οι μαθητές- τριες της 1 ης ομάδας κλήθηκαν ανά τάξη, να φτιάξουν με κομμάτια του παζλ, στα οποία αναγράφονταν λέξεις που φανερώνουν συναισθήματα, ανάγκες, χαρακτηριστικά προσωπικότητας και δικαιώματα, τέσσερις φιγούρες παιδιών με αναπηρία. Η 2η ομάδα κλήθηκε έπειτα να συμπληρώσει γύρω από τις ανθρώπινες φιγούρες έννοιες και τρόπους συμπεριφοράς που πρέπει να υιοθετήσει η κοινωνία για τα άτομα με αναπηρίες.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου