Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

 Tην Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020,  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού.  Η δράση περιλάμβανε προβολή βίντεο και συζήτηση για τις μορφές βίας και  τα φαινόμενα εκφοβισμού.
Έπειτα οι μαθητές στον προαύλιο χώρο του σχολείου σχημάτισαν με τα σώματά τους, τις τσάντες και τα μπουφάν τους συνθήματα κατά της βίας και υπέρ της δημιουργίας ενός σχολείου φιλίας και αλληλεγγύης.
Τέλος, με το αποτύπωμα των χεριών των παιδιών δημιουργήσαμε μια κατασκευή, όπου λειτούργησε σαν ένα συμβόλαιο φιλίας και συνεργασίας των παιδιών. Το σχολείο μας κλείνει την πόρτα στο φόβο και τη βία .Ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης , σεβασμού , φιλίας στήριξης και ευγενούς άμιλλαςΜαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να στηριζόμαστε. Ανοίγουμε τα αυτιά μας και ακούμε τον ψίθυρο ,από την κραυγή του φόβου όσων δεν τολμούν να μιλήσουνΜε ευθύνη εντοπίζουμε και αποτρέπουμε την επιθετικότητα όσων τολμούν να υπερβούν τα όριαΔεν εφησυχάζουμε και δεν ανησυχούμε περισσότερο , βάζουμε την πρόληψη και την αποτροπή στην πρώτη γραμμή δράσης μας .Οφείλουμε να τα καταφέρουμε , και θα το καταφέρουμε όχι με λόγια αλλά με δράσεις όπως η σημερινή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου