Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ανάσα Πολιτισμού και Μάθησης σε δύσκολους καιρούς, από τη Σχολική Κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου με τη διοργάνωση Έκθεσης Βιβλίου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από την Σχολική Κοινότητα του  1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πάργας.
Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου τοποθετήθηκαν και τα προμηθευμένα βιβλία  από γνωστούς εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία της περιοχής. Η αίθουσα  διακοσμήθηκε πανέμορφα με δημιουργίες των μαθητών , εκπαιδευτικών , και μελών του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων.
Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις μαθητών σχολείων και ομιλία από την Σχολική Σύμβουλο 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Πρέβεζας κα. Σοφία Πασσά με θέμα : «Η Αξία του Παιδικού Βιβλίου». Επισκέφτηκαν την έκθεση ,  το 2ο Νηπιαγωγείο Καναλλακίου , τάξεις μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου και  Γυμνασίου Καναλλακίου  συνοδευόμενοι από εκπ/κούς ,  αντιπροσωπία μαθητών του 15μελούς συμβουλίου  του ΕΠΑΛ Καναλλακίου με τον Δ/ντή τους  , πολλοί εκπαιδευτικοί και  ανά τάξεις οι μαθητές του σχολείου  που διοργάνωσε την Έκθεση Βιβλίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες αγόρασαν  και κινητοποιήθηκαν θετικά ξεφυλλίζοντας βιβλία που αγγίζουν τις ανησυχίες και  τις ανάγκες τους , συνειδητοποιώντας ότι η φιλαναγνωσία  είναι μία διαφορετική στιγμή στη σχολική τους  ζωή. Είναι μια ζώνη ελευθερίας , δημιουργικότητας , στην οποία μπορούν να εκφράσουν επιθυμίες , τάσεις σκέψεις που σε άλλες ώρες ίσως είναι περισσότερο δύσκολο.   
Την δεύτερη μέρα η οποία ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου , περιελάμβανε επίσκεψη  και αγορά βιβλίων στην Έκθεση Βιβλίου από τους γονείς &  κηδεμόνες του σχολείου και τους κατοίκους του Δήμου Πάργας και όχι μόνο.
Η εκδήλωση έκλεισε  το βράδυ με την ομιλία : ‘ Όποιος Αγαπά Παιδεύει - Κανόνες Συμπεριφοράς Παιδιών»  από την Σχολική Ψυχολόγο και Επιμελήτρια Ανηλίκων  κα. Αντωνία Παπαμιχαήλ.
Την εκδήλωση παρουσίασε και χαιρέτησε ο Διευθυντής του Σχολείου που διοργάνωσαν την Έκθεση κ. Δημήτριος Κασκάνης και η Σχολική  Σύμβουλος 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Πρέβεζας κα. Σοφία Πασσά.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ό  εφημέριος της ενορίας Τ. Κοινότητας Καναλλακίου  , ο αντιδήμαρχός Δήμου Πάργας και υπεύθυνος για θέματα παιδείας κ. Ιωσήφ Σίσκας, η αντιπρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πάργας κα Φρόσω Κοντοδήμα, διευθυντές, διευθύντριες και εκπαιδευτικοί γειτονικών σχολείων  , σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων  , γονείς και κηδεμόνες του σχολείου αλλά και πλήθος κόσμου. 
Η πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας  , γέμισε και άφησε σε όλους όσους επισκέφτηκαν τις εκδηλώσεις και την  Έκθεση Βιβλίου μια γλυκιά αγάπη για το βιβλίο , γνώσεις και  προβληματισμούς δεσμευόμενοι όλοι  ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να υπάρξουν και στο μέλλον προς όφελος των παιδιών αλλά και των μεγάλων.
Συγχαρητήρια στη Σχολική Κοινότητα του  1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου και  τον Δήμο Πάργας για την όμορφη και εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου