Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ΄ΚΑΙ Δ΄ΤΑΞΕΩΝ

  Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Άρτας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μας υποδέχτηκαν από τον Δήμο Άρτας ο Αντιδήμαρχος κύριος Λιόντος Νικόλαος , Υπεύθυνος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού  Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, καθώς επίσης και η Υπεύθυνη Τμήματος Παιδείας του Δήμου, κυρία Μέλιου Αργυρώ.
Στην συνέχεια, την ξενάγηση στο χώρο του πάρκου και την ενημέρωση των μαθητών ανέλαβε η Ρομοσιού Βασιλική Αστυνόμος Α΄, Υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Άρτας. Οι μικροί μαθητές διαπαιδαγωγήθηκαν στην κυκλοφοριακή αγωγή, ενημερώθηκαν πάνω στην σωστή κυκλοφοριακή αγωγή ως πεζοί  και ως οδηγοί αυτοκινήτου, ποδηλάτου και μηχανής,δίνοντας προσοχή στα σήματα της τροχαίας. Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η υιοθέτηση σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς από τη νέα γενιά, οι μελλοντικοί οδηγοί να είναι πιο υπεύθυνοι, ώστε να καταστεί πιο ασφαλής η μετακίνηση πεζών και οχημάτων.
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας όπου οι μαθητές είδαν τα ευρήματα του μουσείου που περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες: το δημόσιο βίο, τα νεκροταφεία και τον ιδιωτικό βίο των Αμβρακιωτών, ενώ στην αρχή και στο τέλος βρίσκονται οι μικρότερες ενότητες της εισαγωγής και του "τέλους της Αμβρακίας" αντίστοιχα. 
Οι μαθητές μας είχαν την τύχη να δουν από κοντά την έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο,με την ονομασία "Ήχοι αρχαίων", που περιλαμβάνει ένα σύνολο από δεκαεπτά ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων που χειροποίησε ο Γιώργος Πολύζος κατά το διάστημα 1989-2004. Τα όργανα αυτά αποτελούν αντίγραφα των κυριοτέρων μουσικών οργάνων της περιόδου από τον 8ο έως τον 3ο αι. π.Χ και εκπροσωπούν τις τρεις βασικές κατηγορίες, δηλαδή τα κρουστά, τα έγχορδα και τα πνευστά.
Ευχαριστούμε θερμά, τον Δήμο Άρτας, την Τροχαία Άρτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας για τη άψογη και άριστη φιλοξενία - ξενάγηση.






















  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου