Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη!

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  την Πέμπτη 24-2-2022 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων,  τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα covid-19 , τήρησε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης προσφέροντας στους μαθητές,  τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό, σουβλάκια πίτες , πατάτες  και χυμούς . 
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων για την χαρά και ανεμελιά  που προσέφεραν σε μικρούς και μεγάλους του σχολείου μας . 

Καλές Απόκριες & Καλή Σαρακοστή 

Λίγα λόγια για την Τσικνοπέμπτη

Η τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες . Η ημέρα που τρώγεται κρέας . Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις "τσίκνα"             (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και " Πέμπτη".

Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας , της Κρεατινής.

Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα . Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς , καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Τη μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου