Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Προσέγγιση της έννοιας και βιώματος εθελοντισμού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ωθούμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητα στην εθελοντική δραστηριότητα. Μια εθελοντική δραστηριότητα που  θα προσφέρει μια πολυσχιδή εκπαίδευση που θα σχετίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την διαπολιτισμική εκπαίδευση. Έτσι θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων ατόμων που θα νοιάζονται να προσφέρουν ανιδιοτελώς νιώθοντας πληρότητα μέσω αυτής της προσφοράς. Σε έναν κόσμο που ο υλικός ευδαιμονισμός και ο ατομικισμός κυριαρχούν,  η εθελοντική δράση μπορεί να αποτελέσει μια αισιόδοξη προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί συμβάλλοντας αποφασιστικά για άλλη μια φορά,  έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης  ενόψει των εορτών του Πάσχα προσφέροντας τα στην  εκκλησία της ενορίας μας και στο χαμόγελο του παιδιού.

Με την εθελοντική αυτή προσφορά ευχόμαστε σε όλους τους συνανθρώπους μας το φως της ανάστασης να φωτίζει πάντα την ζωή μας και να μας οδηγεί στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε ολόθερμα , όλους όσους συνέβαλαν στην πανανθρώπινη αυτή προσπάθεια .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου