Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο σχολείο μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες, δίνοντας την ευκαιρία σε κυβερνήσεις, οργανισμούς, αλλά τις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Σήμερα, πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ή περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποια μορφή αναπηρίας. Είναι σημαντικό να μην αποκλείουμε τα άτομα με αναπηρία, να σεβόμαστε τα δικαιώματά τους, και να φροντίζουμε για μία κοινωνία συμπεριληπτική που θα χωράει τους πάντες και φυσικά και τα άτομα με αναπηρίες.

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου,  και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις όπως:

        Α) Για τις μικρές τάξεις, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών που πραγματεύονται την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον σχολικό εκφοβισμό.

        Β) Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, από τους μικρούς μας μαθητές, με μηνύματα για την αποδοχή της αναπηρίας και στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τους μαθητές.

        Γ) Ενημέρωση των μαθητών Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων για την αναπηρία, προβολή ταινιών μικρού μήκους για την κατανόηση-αποδοχή-σεβασμό των ατόμων με κάθε μορφή αναπηρίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου