Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΔΡΑΣΕΙΣ: "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ"


        Το σχολείο είναι το ιδανικό μέρος για την εισαγωγή και απόκτηση  σημαντικών δεξιοτήτων . Η βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μία ζωτική μάθηση, που όλοι θα έπρεπε να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία , γιατί το αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά. Στο χώρο του σχολείου αλλά και στην καθημερινότητα μας αντιμετωπίζουμε γεγονότα που σχετίζονται με θέματα υγείας ή τραυματισμών. Η γνώση σε Πρώτες Βοήθειες είναι απαραίτητη  προϋπόθεση για να φροντίσουμε τον πάσχοντα , να ανακουφίσουμε ή ακόμη και να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή.
    Στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου δράσεις με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες , τις Δευτέρες 06 -02-2023 και  13-02-2023 στους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων και στο διδακτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου . 
    Η υπεύθυνη του Συλλόγου Ε.Ε.Ε.Δ. Καναλλακίου κα. Δήμητρα Ευθυμίου και οι νοσηλεύτριες κ.κ. Σπυριδούλα Χαχούλη και Παναγιώτα Χαχούλη μας ενημέρωσαν  για τον τρόπο με το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε διάφορους τραυματισμούς. Παρουσίασαν με παραστατικό τρόπο, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αλλά και της δραματοποίησης, τη διαδικασία παροχής Πρώτων Βοηθειών. Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν σε επίδειξη παροχής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), πνιγμού και στην χρήση απινιδωτή.
    Η σχολική κοινότητα του σχολείου μας ευχαριστεί και συγχαίρει  θερμά την κα. Δήμητρα Ευθυμίου και τις νοσηλεύτριες κ.κ. Σπυριδούλα Χαχούλη και Παναγιώτα Χαχούλη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών του διδακτικού και λοιπού προσωπικού του σχολείου μας. 

  





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου