Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 

Η ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 επίσκεψη σε μικροβιολογικό εργαστήριο της περιοχής. Οι μαθητές τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, σε ομάδες  ανακάλυψαν με βιωματικό τρόπο τα συστατικά του αίματος, τη δομή και τη μορφολογία των κυττάρων και των μικροοργανισμών, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από αυτούς,  μένοντας κατενθουσιασμένα. 

Εξέτασαν με το μικροσκόπιο δείγματα αίματος και μικροβίων, ώστε να αντιληφθούν με κατανοητό τρόπο βασικές έννοιες που διδάσκονται στην ενότητα του Κυκλοφορικού Συστήματος, συνδέοντας με αυτό τον τρόπο τη γνώση με την καθημερινή ζωή. Διατύπωσαν απορίες, είδαν ζωντανά ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον κατά την επίσκεψή τους, επισημαίνοντας την αξία και τη σημασία υλοποίησης αντίστοιχων δράσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής. Ευχαριστούμε πολύ την γιατρό του εργαστηρίου  για τη φιλοξενία και τη συνεχή ανταπόκριση στους μαθητές μας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. 

    Ένα μεγάλο μπράβο στην Δασκάλα και τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους , με στόχο την βιωματική μάθηση και  το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία,  υλοποιώντας τέτοιες όμορφες δράσεις.  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου