Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Κυκλοφοριακή αγωγή


Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας , στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων»,  πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 περίπατο στο Καναλλάκι, έχοντας σαν σκοπό την κινητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών στο θέμα της κατανόησης της σημασίας της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας

 


Οι μαθητές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, περιηγήθηκαν σε τοπικές οδούς προκειμένου να δούνε από κοντά ορισμένα από τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να γίνει αναφορά σε βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των οδηγών.

 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενσυνείδητης και υπεύθυνης χρήσης του οδικού δικτύου από τους μαθητές/τριες στους/στις οποίους/ες απευθύνεται και στην ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής. Τέλος, πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση του ζητήματος της εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια, καθόσον εξετάζει όλες τις παραμέτρους (πινακίδες σήμανσης, συμπεριφορά του πεζού, συμπεριφορά του ποδηλάτη, συμπεριφορά του επιβάτη, ασφαλής μετακίνηση από και προς το σχολείο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου