Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ

   Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 οι Ε΄και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Άρτα. Αρχικά επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου τους υποδέχθηκαν ο κ. Χαρακλιάς Κων/νος, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού και η κ. Μέλιου Αργυρώ Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας Δήμου Αρταίων.
     Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν μέσα στο πάρκο ακολουθώντας τις ειδικές σημάνσεις, με την βοήθεια της κ. Ρομοσιού Βασιλικής, Αστυνόμου Α΄ και της κ. Μπαλαμπάνη Φωτεινής, Αρχιφύλακα.  
    Στην συνέχεια, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας όπου μέσα από μια λεπτομερή ξενάγηση ιστορικού του Μουσείου γνώρισαν,είδαν και έμαθαν πολλά για την Αρχαία Αμβρακία, τον τρόπο ζωής, τον πολιτισμό, τις συνήθεις και τα ήθη και έθιμα των ανθρώπων αυτής της περιόδου. Επίσης ξεναγήθηκαν και στον χώρο όπου φιλοξενείται μια περιοδική έκθεση μουσικών οργάνων της αρχαιότητας. 
  Τα παιδιά έμειναν πολύ ευχαριστημένα και επέστρεψαν με νέες γνώσεις και προβληματισμούς. 
     Ευχαριστούμε θερμά, για άλλη μια φορά, τον Δήμο Άρτας, την Τροχαία Άρτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας για τη άψογη και άριστη φιλοξενία - ξενάγηση.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου