Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

        Η 18η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση. Η ημέρα αυτή αποτέλεσε, για το σχολείο μας,  την  αφορμή της πραγματοποίησης δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της  Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωση τους.
     Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Κούρου Μαρία ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης με  χρήση προτεινόμενου υλικού από το Υπουργείο  Παιδείας και συγκεκριμένα από τον ιστότοπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα παιδιά παρακολούθησαν το κινούμενο Σχέδιο " Το μυστικό της Νίκης" , πρόκειται για μια παραγωγή του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία. Ακολούθησε διάλογος - συζήτηση και οι μαθητές αποκομίζοντας χρήσιμες πληροφορίες,  αποχώρησαν σοφότεροι. 
      Για περισσότερες πληροφορίες /υλικό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου