Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

200 Χρόνια Ως πότε!!!


Η ΣΤ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου, την Κυριακή στις 19 Δεκεμβρίου είχε την τιμή να συμμετάσχει  στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καναλλακίου.

Οι μαθητές τιμώντας τα διαχρονικά μηνύματα της Επανάστασης και όσους τα ενσάρκωσαν ασχολήθηκαν με το θέμα «Γυναίκες του 1821. Ο άγνωστος ρόλος τους. Θυσίαζαν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους». Μέσα από μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση με πρωταγωνιστικό ρόλο τη σωματική έκφραση και τις λέξεις, τις φράσεις και τα νοήματα, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανέδειξαν τις σημαντικότερες πτυχές του αγώνα των επώνυμων αλλά και ανώνυμων γυναικών για την εθνική παλιγγενεσία. Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ενθουσιασμό τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του COVID -19.

 Πήραν μέρος όλοι οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Αλευρά Θάλεια , Αράπη Μανουέλα, Κατσαούνη Ευτυχία, Κενανάι Ρεντόν, Κίτσος Γιώργος, Κωνσταντίνου Χρήστος, Μυρτάι Δήμητρα, Μουστάκας Γιώργος, Μυζεκιάρι Έντουαρτ, Πανταζή Ελπίδα, Νικολάου Ελευθερία, Σμπόνια Νίκη, Τάσης Βασίλης, Τσαβέλη Εύη, Φαναρίσιου Εύα, Χοτζάι Αντριάνα. Η παρουσίαση συντονίστηκε από τη δασκάλα της ΣΤ’ τάξης κα Δάλλα Χριστίνα.

Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν τα πολλά συγχαρητήρια !!!

 

 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου