Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 




    Την Παρασκευή  13/5/2022 υλοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό  Σχολείο Καναλλακίου  το εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ Εκπαιδευτικό Αθλητικό Πρόγραμμα «ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου . 
    Το πρόγραμμα εκπονείται από Ομοσπονδιακούς προπονητές έχοντας άδεια εισόδου στα σχολεία από το Υ.ΠΑΙ.Θ.
    Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση του αθλήματος της  καλαθοσφαίρισης σε μαθητές και μαθήτριες μικρής ηλικίας βάσει συγκεκριμένων αρχών και αξιών του αθλητισμού όπως η υγεία, η παιδεία, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη.
    Ο  κ. Κωσταπαππάς  Γεώργιο  ομοσπονδιακός προπονητής και η προπονήτρια καλαθοσφαίρισης κα Σοφία Κωσταπαππά , σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου μας και Καθ. Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτριο Κασκάνη και τους εκπαιδευτικούς  ,  καθοδήγησαν τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων σε αθλητικές δραστηριότητες, ψυχοκινητικά παιχνίδια και πρακτικές με σκοπό τη μύησή τους στις τεχνικές της καλαθοσφαίρισης, ενώ οι μικρότεροι μαθητές παρακολουθούσαν με ζοφερό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με γνώμονα τα πρωτόκολλα υγείας, περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ) .
    Στους μαθητές και στις μαθήτριες  μοιράστηκαν αθλητικά μπλουζάκια και συμπλήρωσαν με  ιδιαίτερη χαρά το ερωτηματολόγιο που τους δόθηκε.
    Ο ενθουσιασμός  διάχυτος και η χαρά των παιδιών απερίγραπτη σε όλη τη διάρκεια της δράσης.
    Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης   και  ιδιαίτερα τον κ. Κωσταπαππάς  Γεώργιο  ομοσπονδιακός προπονητής και την προπονήτρια καλαθοσφαίρισης κα Σοφία Κωσταπαππά για την πανέμορφη παρουσίαση του προγράμματος.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου