Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

         Tην Παρασκευή 20 Μαΐου, η ΣΤ' Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε την ολοήμερη εκδρομή της στα Ιωάννινα. Οι μαθητές περίμεναν αυτή την ημέρα εδώ και πολύ καιρό και ξεκίνησαν από το σχολείο γεμάτοι ενθουσιασμό και με πολλή ενέργεια, για να θαυμάσουν κάποια από τα κυριότερα αξιοθέατα των Ιωαννίνων.

Πρώτη στάση το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, στο οποίο περιηγηθήκαμε με δέος και θαυμάζοντας τον τρόπο δημιουργίας τόσο του κτιρίου όσο και όλων αυτών των δωματίων που φιλοξενούν λίγους μόνο από τους ήρωες της ελληνικής ιστορίας, όλα κατασκευασμένα από τον ίδιο τον Βρελλη, αφιερώνοντας πολλές ώρες δουλειάς και έμπνευσης.

Συνεχίζοντας, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υποδοχής και Ενημέρωσης του Σπήλαιου Περάματος,  όπου είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε οπτικοακουστικό υλικό και τα σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα, ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με την περιήγησή μας στο σπήλαιο, που φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, μαθαίνοντας για τα 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών.

Μετά από ένα διάλειμμα για ένα απολαυστικό burger και club sandwich περπατήσαμε προς τη Λίμνη των Ιωαννίνων και επιβιβαστήκαμε στα καραβάκια με κατεύθυνση το Νησάκι και συγκεκριμένα το Μουσείο του Αλή Πασά. Το Μουσείο είναι το σπίτι του Αλή Πασά, στο οποίο αποκεφαλίστηκε από τον Σουλτάνο. Ήρθαμε  σε άμεση επαφή με εκπληκτικά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας, μεταξύ των οποίων το περίφημο χρυσοποίκιλτο καριοφίλι του Αλή Πασά, το αυθεντικό του τσιμπούκι μήκους 1,62 μ., η αυθεντική μεταξωτή φορεσιά της Κυρα-Βασιλικής  και τέλος με την  αναπαράσταση του πνιγμού της Κυρα-Φροσύνης.

   
     Επιστρέφοντας, οι μαθητές περπάτησαν στους δρόμους των Ιωαννίνων, είδαν και άλλα σημαντικά σημεία της πόλης και απολαμβάνοντας ένα δροσερό παγωτό πήραν το απόγευμα το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου