Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Tην Παρασκευή 27 Μαΐου, η ΣΤ' Τάξη του Σχολείου μας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Σούλι και συγκεκριμένα στην οικία του θρυλικού οπλαρχηγού Λάμπρου Τζαβέλα, που αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή και έστειλε πρόσκληση σε σχολεία της περιοχής να την τιμήσουν με την παρουσία τους, σε μία προσπάθεια ανάδειξης και αναβίωσης του ευρύτερου Ιστορικού χώρου του Σουλίου.

Οι μαθητές είχαν την τύχη να δουν από κοντά το ιστορικό κτίριο και να ξεναγηθούν από τον κ. Κωνσταντίνο Τζαβέλα, γιο του κ. Λάμπρου Τζαβέλα και απόγονο 8ης γενεάς του θρυλικού Σουλιώτη, ο οποίος μίλησε για την ιστορία τόσο του Λάμπρου Τζαβέλα όσο και του Κίτσου Μπότσαρη και ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους με τα ιστορικά κειμήλια των δύο Σουλιώτικων οικογενειών που έγραψαν ιστορία. Τέλος, οι μαθητές περπάτησαν φτάνοντας στα πηγάδια του Σουλίου και στο Βουλευτήριο – εκκλησία του Αγίου  Δονάτου απ’ όπου  αντίκρυσαν το ιστορικό Κούγκι και τις προετοιμασίες, όπου γίνονταν για τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και την ευκαιρία που είχαμε σαν σχολείο να συμμετάσχουμε σε μία τόσο σημαντική εορτή υπενθυμίζοντάς μας την ιστορία μας και την ανάγκη για ομοψυχία και ομόνοια  τους καιρούς που διανύουμε.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου